Whisky Diner 2 November 2016
Afgelopen Woensdag 2 November ben ik met Henk, Quinten, Robert en Monique naar het Whisky Diner geweest. Dit diner werd georganiseerd door Arnold Helders van Gall & Gall Helders, Frank Handgraaf van Whisky Import Nederland en Restaurant Hofstede Meerzigt.
Het diner bestond uit een erwtensoepje voorzien van een schuim van rookworst, gevolgd door onderstaande gangen.
Oester / Bieten / Abrikoos-Perzik Azijn
***
Zalm gerookt met Jack Daniels / Kruiden Salade / Avocado / Parmezaan Churros
***
Kalfskoontjes / Truffel Velouté / Paddenstoelen / Spinazie
***
Wilde Eend / Knol / Hazelnoten Puree / Jus van het Karkasje
***
Citroentaartje / Straciatella Mousse / Vervaine IJs
Het welkomstdrankje was een lekker Whisky likeur en daarna kregen wij bij elke gang een hele lekker Whisky te drinken.
- Oester; Spey Trutina (Latin for Natural) NAS 46,0%
- Gerookte Zalm; The Big Strand
- Kalfskoontjes; Berry, Bros & Rudd Speyside Reserve NAS 46%
- Wilde Eend; Ben Nevis First Cask 18 Jaar 55%
- Citroentaartje; Creative Whisky Company The Exclusive Malts Caol Ila 2005 10yo 55,6%
- Huisgemaakte Friandises; Creative Whisky Company The Exclusive Malts Tomintoul 2006 10yo 57,2%
Het was niet de eerste keer dat ik een Whisky Diner had bijgewoon. Op 27 Maart 2013, 9 Oktober 2013, 16 April 2014 en 28 Maart 2015 heb ik eerder een Whisky Diner bijgewoond. De laatste ging vooraf aan een Whisky Festival, maar ze hebben allen gemeen dat het ging om erg lekker eten, gecombineerd met erg lekker Whisky’s.