Festival Whisky & Meer
Gisteren ben ik met Andreas, Henk, Quinten en Rik naar Whisky & Meer geweest. Dit Whisky Diner en Festival werd georganiseerd door Whiskyclub Commitment To Malt, samen met Restaurant Aa-Zicht te Zoetermeer en Whisky Import Nederland werd deze avond grandioos goed neergezet.
Whisky Diner
Tijdens het diner werden onderstaande gerechten geserveerd, begeleidt door onderstaande Whisky. De gerechten en de Whisky werden geïntroduceerd door Hans Bol van Whisky Import Nederland, die met veel kennis van zaken veel kon vertellen over de geselecteerde Whisky en de bijbehorende gerechten.
- Carpaccio van rode bieten met geitenkaas en spekjes; Douglas Laing, Scallywag Sherry Cask, 46%
- Hollandse Garnalensoep (Créme); Douglas Laing, Rock Oyster Bourbon Barrel, 46,8%
- Kalfsribeye met kruidenboter, Kilchoman PX Cask by WIN, 5 years old, 59,2%
- Kaasplankje met 3 soorten kaas; Douglas Laing Old Particular Mortlach by WIN, 10 years old, 57,4%
- Pure chocolade dessert; Creative Whisky Company Exclusive Malts, Speyside 1994 19 Years Old, 53,8%
Festival Whisky & Meer
Tijdens het festival hebben wij onderstaande Whisky gedronken, waarbij ik moet zeggen dat de Tullibardine 25yo voor mij toch wel een grote verrassing was. Lekker!
- Wemyss Blended Malts The Hive
- Wemyss Blended Malts Spice King
- Armorik Double Maturation
- Armorik Maître Du Chai
- Armorik Single Cask (Millésime 2002)
- Tullibardine Sovereign
- Tullibardine 25yo
- Commitment To Malt Spey Cask Strength 17yo
Al met al was dit een zeer goed geslaagd diner en festival dat, wat ons betreft, toch wel een vervolg kan krijgen.